Beelden van diverse materialen

Mijn interesse gaat ook uit naar verschillende materialen. In 2010 kon ik een vrijwel volledig keramiek atelier overnemen. Ik concentreer me nu vooral op het maken verschillende hangende keramiek voederhuisjes ontwikkeling daarvan gaat door.

Meer ingewikkelde beelden groepen van hout maak ik eerst in keramiek. Zo’n beeld is dan een goede steun bij het houtsnijden. En het in klei gebakken en geglazuurde werkstuk heeft weer een aparte uitstraling.
Naast het toepassen van hout en keramiek werk ik ook soms in brons en transparant polyester. Ik maak van mijn beeld een siliconen rubber mal, waar ik een wassen beeld in giet. Dit beeld wordt dan in een bronsgieterij gebruikt voor het gieten van een brons volgens de ciré perdue methode. Dezelfde mal wordt ook gebruikt om transparante polyester beelden in mijn eigen atelier te gieten.
Vaak blijken beelden  in verschillende materialen ieder hun eigen bekoring te hebben.
Kijk bij het maken van een beeld in de pagina “technieken” voor de toegepaste technieken.

Bloemen en planten.

Op deze website is ook plaats gemaakt voor mijn tweede grote hobby, mijn tuin. Al wat groeit en bloeit in mijn tuin is opgenomen in een fotoboek “tuin”. Hier kan ook op namen in de bij de foto’s behorende tekst worden gezocht. Bijzonderheden, bloeitijd, snoeitijd enz. zijn aangegeven in de teksten.

Verkoop

Niet al mijn beelden zijn te koop. Bij werken die al verkocht of binnen de familie zijn, staat ntk vermeld.
Ik maak ook keramiek in opdracht, zoals adrestegels of tegels voor een bijzondere gelegenheid.
Gevelstenen in gietsteen zijn ook interessant. In overleg kun je voor de tegels en de gevelstenen een eigen ontwerp maken. Gevelstenen
Oloïden zijn door de verschillende houtsoorten en maten geschikt als cadeau voor familie of vrienden. OloÏden
De vogelvoederhuisjes zijn bijzonder omdat ze hangen en daardoor vrij in de lucht zweven. Ze zijn versierd met verschillende vogels op het dak. Vogel Voederhuisjes

Heb je interesse in de aanschaf van één van mijn  beelden of keramiek tegels neem contact met me op.

Ik wens alle bezoekers veel kijk- en leesplezier toe.

Wally Huijbregts te Renkum