Mijn filmpjes

Van mijn hobby heb ik enkele diapresentaties en filmpjes  filmpjes gemaakt. Bekijk je ze op een iPad dan is het beeld gemakkelijk te vergroten.

Geveltekens

Geveltekens worden ook wel gevelstenen genoemd.  Tot nu toe heb ik er 8 gemaakt. Een bijzondere is wel het gevelteken in Helmond. Voor mij was dat een  bijzondere. Het normale formaat is 30×35 cm, Voor de opdrachtgever in Helmond moest het een steen worden van 70×100 cm. Er is een diapresentatie van gemaakt.

De vogel voederhuisjes

Het glazuren van de vogeltjes figuren op het dak. Diapresentatie.

Paddenstoelen

De paddenstoelen zijn gedraaid op een eenvoudige Fermi draaibank, geschonken door Geep. Om het draaien een beetje te leren heb ik paddenstoelen gemaakt als versiering voor de kersttafel en uitgedeeld aan kinderen en kleinkinderen. Diapresentatie

 Brons gieten

Op de workshop bij Loek Hambeukers hebben we veel foto’s gemaakt. Ik heb er enkele geselecteerd om het gehele proces te demonstreren. Het is dus een diapresentatie geworden.

De kikker in brons.

Twee jaar later heb ik de in hout gesneden kikker gebruikt om er met de verloren was giet methode  2 kikkers in brons te gieten. Diapresentatie.

Woelmuis

Onder het vogelhuis komt veel voer terecht dat door de muizenfamilie dankbaar wordt opgeruimd. Van de woelmuis is een filmpje gemaakt. Advies: kijk op iPad.

Vogels vliegen af en aan

Leuk en ontspannend om de vele verschillende vogels te bekijken wanneer ze af en aan vliegen. Vergeten voer in de huisjes te leggen, waardoor ze zich nu alleen bezig houden met de zak pinda’s. Advies: kijk op iPad. Filmpje.

De kleine bonte specht

Soms komt de kleine bonte specht en verjaagt de koolmezen, pimpelmezen, mussen, boomkruipers, boomklevers, vinken, appelvinken en soms zelfs een puttertje. Toch is deze specht een bijzonder beest, zeer voorzichtig voordat hij aanvalt op de pinda’s. Advies: bekijk op IPad. Filmpje.