CV

Opleiding

Ik ben nog van vlak voor de oorlog. Geboren in juli 1940 en opgegroeid in Bergen op Zoom. Dus genoten van het goede leven in de Vastenavond stad.

Ik heb een technische opleiding gehad als Metaalkundig ingenieur, gewerkt als onderzoeker op gebied van corrosie bij KEMA in Arnhem en na mijn VUT in 2000 ben ik eigenlijk pas begonnen met de hobbykunst. In de “hobbykunst” ben ik autodidact. Ik heb daarvoor ook verschillende cursussen gedaan:

Cursus houtsnijden

Houtbewerking was altijd al mijn hobby geweest. Vanaf 2005 volg ik de houtsnij  cursussen bij Jan van Harskamp van “Houterij de Specht”   in Zetten, Gelderland. Om uit een blok hout met al zijn beperkingen vanuit een twee dimensionale voorstelling een drie dimensionaal beeld te maken is een ware uitdaging. Vaak moet de beeldvorm wat worden aangepast, wanneer de structuur van het hout dat noodzakelijk maakt. Ik werk in verschillende houtsoorten: noten, iepen, kersen, robinia, thua, lijsterbes en amerikaans kersen. Mijn werken zijn figuratief en ik zoek steeds naar beelden, die een glimlach opwekken.

Cursus Brons gieten

2008. Workshop brons gieten bij Loek Hambeukers.
Omdat ik als materiaal deskundige erg geïnteresseerd ben in andere materialen volgde ik in 2008 een workshop brons gieten bij Loek Hambeukers in Dodewaard.

Cursus Keramiek

2009. Workshop omgaan met klei in Velp.
Samen met mijn vrouw ( Milou schildert vooral) volgden we een workshop in keramiek. Vaak maak ik mijn hout gesneden beelden eerst in keramiek als voorbeeld.

Cursus Mallen maken

2010. Workshop siliconen rubber mallen maken bij Loek Hambeukers.
In de workshop werd een mal gemaakt voor mijn grote kikker en deze werd ook bij Loek Hambeukers gegoten. Van enkele van mijn houten en keramiek beelden maakte ik daarna zelfstandig de mallen en gebruikte ze om daar ook helder transparante polyester beelden mee te gieten in eigen beheer. Kwetsbaarheid van de beelden is groot, zodat ik me daar niet zo vaak meer mee bezig houd.

Cursus Glazuren

2011. Workshop glazuren bij Marieke Keramiek in Bennekom

Cursus keramiek tegels

2014. Workshop inleg en cloisonnee tegels bij Jaap Bergisch
Naast het maken van inlegtegels en cloissonnee tegels ontwikkel ik nu ook mijn eigen specifieke technieken.